Ledaren

artikel 1026

Ingen utdelning på fem rätt förra lördagen på norska Momarken. Det innebär att en ensam vinnare idag beräknas kunna kvittera ut minst 43 miljoner kronor. Bara i sjurättspotten!
20 procent av jackpotpengarna har en tid lagts på hög till en megajackpot vid Rommes traditionella V75-tävlingar på påskdagen. I nuläget är denna summa uppe i 32,5 miljoner kronor. Eventuell jackpot vid dagens V75-omgång på Mantorp skjuts helt över till påskdagens omgång. Detsamma gäller Gävles och Färjestads omgångar på skärtorsdagen och långfredagen.

Inställt och flyttat
Inledningen på förra veckan blev dramatisk på Mantorptravet. Måndagskvällens V64-tävlingar ställdes in då tävlingarna avlystes efter tre lopp. Dimman tätnade så snabbt och kraftfullt att tränare, körsvenner och tävlingsledning var helt överens om att den uppkomna situationen var direkt farlig. De som allra bäst kunde bedöma riskerna, nämligen de aktiva, var rörande överens om det inte fanns något alternativ till att ställa in. Inställda eller flyttade tävlingar förekommer men i regel handlar det om ett banunderlag i otjänligt skick. Men även dimman kan alltså bli så svår att det stoppar tävlingar.
På förmiddagen dagen därpå kom larmet från Solvalla att tävlingsbanan där omöjliggjorde tävlande. Mantorp fick frågan om det var möjligt att flytta tävlingarna hit. Och visst var det möjligt. Det handlade om en stor tävlingsdag med fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie. En tävlingsdag som hade blivit problematisk att flytta till en annan tidpunkt nu när loppen för de här ålderskategorierna tar fart över hela landet.
Alla inblandade runt Mantorptravet visade prov på en fantastisk inställning och arbetsvilja för att säkra genomförandet av tävlingsdagen med så kort varsel. Ett stort tack till er alla!

Världens längsta V75-lopp
Dagens V75-a inleds med UltraStayern över 3640 meter. Det gör UltraStayern till det längsta V75-loppet. De två senaste åren har slutat med seger för Alfas da Vinci. Fjolårets upplaga avgjordes för bara fyra månader sedan. Sedan dess har dock Alfas da Vinci fått sätta livet till i samband med en olycka på Vincennes i Paris. Alfas da Vinci pryder omgångens programomslag.
Favoritskapet i år ser på förhand ut att delas mellan distansstarka trion Platon Face, Ready Ribb och Qahar Q.C.

Alla restauranger i samma regi
Samtliga tre restauranger på Mantorptravet drivs nu av familjen Widarsson som tidigare mest varit känd för driften av Vadstena Golfrestaurang. Trycket på huvudrestaurangen har varit stort och i nuläget är den i princip fullbokad. ”I princip” därför att det finns möjlighet att sätta upp sig på väntelista då vi erfarenhetsmässigt vet att det brukar ramla in några återbud.
Widarssons gick vid årsskiftet in som restauratör på Travrestaurangen och Mästarbaren i totohallen. Fr o m mars månad driver man också stallcaféet. Den mat som serverats har genomgående rönt stor uppskattning hos gästerna.

Äntligen vår?
Kung Bore är, om än motvilligt, på väg att tvingas ge upp kampen mot våren. Plusgraderna orkar krypa allt högre upp på skalan under dagarnas soliga timmar. Våren är senare än vanligt i år. Det här kan dock handla om årets första tävlingsdag i Sverige med antydan till vårkänsla.

Välkomna till Mantorptravet!Thomas Knutsson
Sportchef

Annons - Sponsorer

 • Åhmans
 • Exeo
 • Forsbergs
 • Ostkusten
 • Vallagruppen

 

 • Besöksadress:
  Västerlösavägen 12, 590 17 Mantorp
 • Bordsbokning:
  Tel: 0142-825 00

Om Mantorp travbana

- Sveriges fjärde bana sett till spelomsättning, ban- och regionspel

- Sveriges tredje största hästägarförening

- Proffstränarkår med störst andel unga, nya tränare

Instagram